Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

AŞK-I KÖPÜK

Bezeler için:
2 yumurta beyazı
½ çay kaşığı limon suyu
50 gr toz şeker
50 gr pudra şekeri
25 gr fındık, robottan geçmiş

Pralinli krema için:
50 gr toz şeker
50 gr fındık
75 ml krema
75 ml çırpılmış krema

Çikolata sos için:
25 gr toz şeker
25 gr kakao
25 gr bitter çikolata, doğranmış

Süslemek için:
Pudra şekeri ve kakao

Yapılışı

Fırını 100C'ye ısıtın. Beze için olan 25 gr fındığı Hotpoint Mutfak Robotu ile toz haline getirin. Bezeler için, yumurta beyazını ve limon suyunu yumuşak köpük oluncaya kadar Hotpoint Mutfak Makinesi ile çırpın. Toz şekeri ekleyin, çırpmaya devam edin. Köpükler sertleşince pudra şekerini ve toz fındığı ekleyin. Bu aşamadan sonra çırpmadan spatula ile karıştırın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla serin. Beze karışımını krema sıkma torbasına alın ve 6-7cm'lik diskler olacak şekilde fırın tepsisine sıkın. Fırının kapağını açmadan 90 dakika pişirin. Fındık pralin için, tabanı kalın bir küçük bir tencere/tavada orta ateşte şekeri eritin ve karamel rengi alana kadar pişirin. Fındıkları karamelde dikkatlice çevirin(şeker çok sıcak dikkat edin) ocaktan alın ve dikkatlice 5 yemek kaşığı kremayı ekleyin ve karıştırın. Orta ateşte karamel koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Çikolata sos için, toz şekeri ve kakaoyu 75 ml. su ile kaynatın. Bu karışımı doğranmış çikolatanın üzerine dökün ve pürüssüz olana kadar karıştırın. Servis için, kremayı yumuşak köpük olana kadar Hotpoint Multifonksiyonel El Blendırı ile çırpın. Soğumuş karameli krema ile karıştırın. Bir bezeyi tabağa yerleştirin, biraz krema koyun. Bir kat daha beze yerleştirip krema ekleyin. Son bezeyi yerleştirin ve son katın üstüne kakao ve pudra şekeri serpin. Çikolata sos ile süsleyerek servis yapın.