Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

ALTI ÜSTÜ AŞK

Malzemeler

2 adet yumurta
2 dilim ekmek
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 küçük kuru soğanın yarısı
10 yaprak pazı
3 parça kuru domates
Tuz, karabiber, Pul biber
2 çay kaşığı sirke
2 litre kaynar su
 

Yapılışı

Soğanı küçük küçük yemeklik doğrayın. Kuru domatesleri ince ince kıyın. Pazıları yıkayın, saplarını ayırın ve doğrayın. Zeytinyağında fıstıkları ve soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin. Pazı yapraklarını tavaya aktarıp biraz tuz ve karabiber ile tatlandırın ve 2-3 dakika kadar soteleyin. Son olarak kurutulmuş domatesleri ekleyip ateşi kapatıp karıştırın. Hotpoint Ekmek Kızartma Makinesi ‘nde ekmekleri kızartın. Ekmekler kızarınca hemen bir diş sarımsağı ekmeklerin üzerine sürerek yedirin. Sonra bir çorba tenceresine ortasını geçecek kadar su ekleyin. İçine sirkeyi ve 1 çay kaşığı tuzu koyun. Su kaynayınca suyun altını kısın (su tam fokurdamasın ama uzun süredir kısık da olmasın). Yumurtalardan ilkini bir kasenin içerisine kırın (sarısının patlamaması gerekiyor), yumurtayı suya dikkatlice suya bırakın. Diğer yumurtayı da aynı işlemle tencereye alıp 3 dakika pişirin. Sarısı tam pişsin istiyorsanız süreyi biraz uzatabilirsiniz. Delikli bir kaşık yardımıyla yumurtaları çıkarın. Sarımsaklı ekmeklerin üzerine pazılı harcı paylaştırın. Poşe yumurtayı ekmeğin üzerine nazikçe koyun, tuz ve biber ile tatlandırıp bekletmeden sıcak sıcak servis yapın.