Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

ERIŞTE

Malzemeler

1 adet orta boy kırmızı pancar
5 su bardağı un + çalışma unu
4 adet yumurta
oda sıcaklığında süt (gerekirse)
Tuz

Yapılışı

Pancarı ayıklayıp kaynatın. HOTPOINT Ariston mutfak robotunun rondosundan geçirip püre haline getirin. Pancarın suyunu eklemeyin, sadece pancar püresi olacak. Unun ¾ ünü, tuzu ve yumurtaları teker teker ekleyerek HOTPOINT mutfak makinesinin kanca uçlu hamur yoğurma aparatıyla yoğurun. Pancar püresini ilave edip biraz daha yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Ele yapışmayan sert bir hamur elde ettiğiniz zaman 1 saat kadar dinlendirin. Daha sonra bezeler koparıp merdane yardımıyla açın. Yine mutfak makinenizin makarna aparatıyla hamurunuzu kesip unlayarak tezgaha geniş geniş serin. Fırınınızı 100 dereceye getirip ara ara çevirerek ve kızarmasına izin de vermeden fırında kurutun.