Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

KEREVIZLI SULU KÖFTE(TAVUK)

Malzemeler

500 gr kemiksiz kalçalı but
1 çay fincanı kırık pirinç
2 adet küçük boy soğan
1/2 demet maydanoz
2 adet orta boy kereviz
1 çay bardağı un
2 diş sarımsak
2 orta boy havuç
2 su bardağı tavuk suyu
1 litre su
1 adet defne yaprağı
tuz-karabiber
3-4 yemek kaşığı galeta unu

Terbiyesi için:
1 adet limonun suyu
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un

Yapılışı

Öncelikle Hotpoint Mutfak Makinesinin kıyma aparatıyla tavuk parçalarını kıyma haline dönüştürün. Tavuk kıyması hazırlandıktan sonra, Hotpoint Multi Blendırın doğrayıcısı ile soğanları ince kıyın. Kereviz ve havucun birer tanesinini rendeleyin. Kıyılmış soğanları, rendelenmiş havuç ve kerevizi tavuk kıymasına ekleyin). Tuz ve karabiber ekledikten sonra yoğurmaya başlayın. Biraz yoğurunca pirinçleri yıkayıp yoğurma kabı içerisinde karışıma ekleyin (Sulanırsa 1-2 yemek kaşığı galeta unu ekleyebilirsiniz). Maydonazların hepsini ince ince kıyın yarısını ayırıp kalanını harca ekleyip yoğurmaya devam edin. İyice yoğurduktan (en az 5 dakika) sonra ufak parçalar koparıp yuvarlamaya başlayacağız. Bir tepsiye galeta unu ve kalan maydanozları ekleyip karıştırın. Yuvarladığınız top köfteleri unlu maydanozlu karışıma bulamak için tepsiye atın. Hepsinin buladıktan sonra tepsiyle buz dolabına kaldırın. Kalan kerevizi küpler halinde doğrayın ve limonlu suya atın. Havucu da kerevizlerin büyüklüğünde küp küp doğrayın. Sulu köftenizi yapacağınız tavuk suyunu ve suyu tencereye koyup kaynayınca önce havuçları 5 dakika sonra da kerevizleri ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Lezzetlendirmek için isterseniz bir defne yaprağı da atın. 10 dakika sonra köftelerin fazla ununu silkeleyip tencereye ilave edip kapağını kapatın. Yumurta sarılarını limon suyu ile birlikte iyice çırpın. Sarımsakları iyice dövüp ekleyin. 1 yemek kaşığı silme un ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip çırpmaya devam edin. 10 dakika sonra tencereden kepçe kepçe çırptığınız yumurtaya ilave ederek terbiyeyi ılık hatta sıcaklaştırın. (Bunu yapmadan tencereye dökerseniz terbiyeniz kesilir.) Terbiye suyla iyice ısındıktan sonra karıştırmaya başladığınız tencereye dökün. 1 taşım kaynadıktan sonar altını kısın, 3-4 dakika sonra altını kapatın. Servis ederken üzerine ekstra kıyılmış maydanoz ya da kereviz yaprağı gezdirebilirsiniz.