Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

KOKOŞ KURABIYE

Malzemeler

125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
25 gr kakao
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 paket vanillin
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un

Hindistan cevizi dolgusu için:
2 su bardağı hindistan cevizi
2 yumurtanın akı
Yarım su bardağı pudra şekeri

Şerbeti için:
1 buçuk su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker

Yapılışı

1. Şerbeti için süt ve şekeri küçük bir sos tenceresinde karıştırarak ısıtın. Tüm şeker eridiğinde soğuması için kenara alın.
2. Un, tereyağı, toz şeker, kakao, yumurta, vanillin ve kabartma tozunu HOTPOINT Mutfak Makinesinin yoğurma kabına alın. Kanca ucu takarak kulak memesi kıvamında bi hamur yoğurun.
3. Kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayarak kenara ayırın.
4. İç malzemesin için tüm malzemeyi orta boy bir kasede yoğurun ve toparlayın. (Hindistan cevizi hamuru tam da hamur kıvamı almayacak sadece elinizle şekillenmesine imkan sağlayacak.)
5. Kakaolu top sayısı kadar küçük hindistan cevizi topu hazırlayın.
6. Kakaolu topları elinizle açın ve içlerine hindistan cevizli topları yerleştirip kapatın. (Bu aşamada yuvarlayarak değil elinizle birleştirerek kapatma yapın.)
7. Tüm topları fırın kağıdı serili tepsiye dizip önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
8. Kurabiyelerin üzerleri hafifçe çatlamaya başladığında piştiğiniz anlayabilirsiniz.
9. Kurabiyeler fırından çıkınca, soğuk şerbeti bir kaşık yardımıyla üzerlerine dökün.
10. Oda sıcaklığına gelen kurabiyeleri 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.