Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

KREMALI PRATIK TART

Malzemeler

Tart Hamuru için:
1,5 su bardağı un (180 gr)
100 gr tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri (75 gr)
1 yumurtanın sarısı
1-2 yemek kaşığı soğuk su


Pastacı Kreması için:
350 ml süt
150 ml krema
110 gr toz şeker
1 çubuk vanilya ya da 1 paket vanilya
1 adet yumurta
4 adet yumurta sarısı
40 gr. Mısır nişastası


Yapılışı

  1. Tart hamuru için un, pudra şekeri ve küp küp doğradığınız tereyağını Hotpoint mutfak robotunun haznesine alın.
  2. Karışım ekmek kırıntısı görünümü alıncaya kadar robotu kısa aralıklarla çalıştırın.
  3. Kırıntı görünümü alan karışıma yumurta sarısı ve suyu ilave ederek yine ksa aralıklarla hamur toplanıncaya kadar çalıştırın.
  4. Hazırladığınız hamuru tezgahta toparlayın ve streç filme sararak 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  5. Hamur dinlenirken Süt, krema, vanilya çubuğunun içindeki öz (özü almak için çubuğu yarmanız ve bıçak ile kazımanız yeterli) ve şekerin yarısını kalın saplı tencerede kısık ateşte ısıtın.
  6. Yumurta ve sarılarını kalan şekerle Hotpoint multi blenderin çırpma aparatıyla iyice çırpın. Yumurta ve şeker aktığı yerde katlanan bir hal aldığında ki buna kurela kıvamı denir, mısır nişastasını yumurtalara 2 3 kerede ilave edin.
  7. Çırptığınız yumurtalı karışımı hafifçe kaynayan sıvı karışıma sürekli ve hızla karıştırırken ekleyip yedirin. Kıvamı koyulaştığında ateşten alın.
  8. Hızlıca soğuması için geniş bir kaba dökün ve sonra dolaba kaldırın.
  9. Dinlendirdiğiniz tart hamurunu 6 eşit parçaya bölün ve unladığınız tezgahta kullanacağınız kaptan 3-4 cm daha geniş olacka şekilde açın.
  10. Açtığınız haöuru yağladığınız mini kabın içine alın ve kabın iç kenarlarını da kaplayacak şekildekalıba döşeyin.
  11. Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra bir çatal tardımıyla hamura delikler açın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika arası pişirin ve fırından çıkararak soğumayabırakın.