Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

TAVUK PAREM

Malzemeler

2 adet tavuk göğüsü
1 su bardağı un (tuz ve karabiberle lezzetlendirilmiş)
1 adet büyük boy yumurta
6-7 ince dilimlenmiş bayat ekmek
50 gr kaşar peyniri
50 gram taze rendelenmiş parmesan

Domates Sosu İçin:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan
1 diş sarımsak
4 adet orta boy domates
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Yarım çay bardağı su

Garnitür için:
taze fesleğen ya da maydanoz
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Yapılışı

Domatesleri, soğanı ve sarımsağı Hotpoint Multifonksyonel El Blenderının haznesine koyun ve kapağını kapatarak püre kıvamına gelinceye kadar parçalayın. Zeytinyağını tavaya alın, üzerine püreyi ve suyu ekleyerek , suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırarak ocaktan alın. Fırını 200 derecede ısıtın. En az bir saat önce buzdolabından çıkarmış olduğunuz tavuk göğüsünü kalp şeklini oluşturacak şekilde açın ve hafifçe döverek inceltin. Her iki yüzünü de tuz ve karabiber ile baharatlandırın. Ekmekleri Hotpoint Ariston Ekmek Kizartma Makinesi‘nde kızartın, renk almasından çok kuruması için dilimlerin ince olmasına dikkat edin. Ekmekler soğuyunca Blenderin doğrama aparatıyla inceltin. Tavuk etlerinin her iki yüzünü önce una, sonra yumurtaya ve son olarak ekmek kırıntılarıyla bulayın. Panelediğiniz tavukların her iki yüzey de altın rengini alana kadar kızartın (her yüzey için yaklaşık 1-2 dakika). Kızarmış etleri fırın kağıdı üzerine aktarın ve üzerlerine domates sosu, bir dilim kaşar peyniri, tuz, karabiber ve bir yemek kaşığı parmesan ekleyin. Etleri fırında, üzerlerindeki peynir eriyene kadar (yaklaşık 5-7 dakika) pişirin. Fırından çıkan etleri fesleğen ya da maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.