Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

FALAFEL

Malzemeler

Falafel için:
400 gram haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohut
1 diş sarımsak
1 avuç maydanoz
1 tatlı kaşığı toz kimyon
1 tatlı kaşığı kişniş (ben tohumları ezip katıyorum isteyen taze kullanabilir)
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz, karabiber
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük kırmızı soğan
Köz biber salsa için:
4 adet közlenmiş kırmızı biber
6-7 dal maydanoz
1 adet küçük kırmızı soğan
1 avuç taze nane
tuz, karabiber
1 çay kaşığı kavrulmuş susam (isteğe göre)
zeytinyağı
nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sirke
Sandviç için:
pita ya da lavaş ekmeği
marul, salatalık, kırmızı soğan

Yapılışı

Salsa sos için, 4 parçaya böldüğünüz soğan, maydanoz, taze nane ve köz biberi  Hotpoint Mutfak Robotuna alın ve irice parçalanması için 30-40 saniye kadar çalıştırın. Hazneye  zeytinyağı, nar ekşisi, sirke, tuz ve karabiber ekleyerek robotu tekrar çalıştırın. Sosu servis tabağına alın. Ekleyecekseniz susamları tavada hafifçe kavurup sıcakken sosunuzun içine dökün ve kenara alın. Nohutların suyunu süzüp kağıt havlu ile iyice kurutun. Soğan, sarımsak, maydanoz, baharat, un ve biraz tuz ile birlikte Hotpoint Mutfak Robotu'nun haznesine alın ve iyice karıştırıp, hamur haline getirin. Bu hamuru 4 parçaya bölün ve elinizle toparlayıp köfte şekli verin. Geniş bir tavada yağı ısıtın. Burgerleri tavaya yerleştirin ve her iki yüzünü pembeleşene kadar 2-3′er dakika kızartın. Falefelleri ekmeğinizin içine yerleştirip köz salsa ve yeşil salata eşliğinde servis edin.