Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

FONDAN AŞK – FONDAN KEK

Malzemeler

1 adet yumurta
50 gr tereyağı
150 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı ceviz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 minik tutam tuz

Kalıplar için:

Kakao
1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için:

Krema

Yapılışı

Fırını 200C'ye ısıtın. Cevizleri 1-2 dakika hafifçe kızarıncaya kadar tavada soteleyin, ardından Mutfak Robotu nun doğrayıcısı ile cevizleri iri taneler olacak şekilde çekin. 2 tane fondan için uygun kalıbı yağlayın ve kakao ile kaplayın. Çikolata ve tereyağını ben marie'de eritip pütürsüz olana kadar karıştırın. Çikolata karışımı ılındığında önce yumurtayı, sonra unu ekleyin; cevizi, şeker ve tuzu ekleyerek karıştırın. Karışımı kalıplara dökün ve 15 dakika  pişirin. Küçük bir tabağa ters çevirin üzerine Hotpoint Multifonksiyonel El Blendiri ile çırpılıp kabartılmış krema ile servis edin.
Not:  Arzu ederseniz  bu karışımı bir gün buzdolabında bekletip servis öncesi çıkarıp pişirebilirsiniz.