Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

HAVUÇ PASTASI

Malzemeler

1 kg havuç
1 çay kaşığı toz tarçın
1 paket şekerli vanilin ya da 1 çay kaşığı vanilya aroması
3,5 çay bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı buğday nişastası
1 adet limon (tercihen yeşil limon – lime)
6 su bardağı su
1,5 – 2 paket petibör bisküvi

Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt
File fıstık

Yapılışı

Havuçları soyun, limonun kabuklarını zest bıçağı yardımıyla soyun. (Zest bıçağınız yoksa beyazını çok fazla almamaya dikkat ederek rendenin ince kısmıya rendeleyin ve kenara ayırın.) Havuçları irice doğrayın ve tencereye alın, 5 su bardağı su ilave ederek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan havuçları suyunu süzmeden Hotpoint El Blendırı ile püre haline getirin. Nişastayı bir kaseye alın, üzerine 1 su bardağı su ilave ederek topak kalmayıncaya kadar çırpın ve püreye ilave edin.
Tencereye şekeri, limon kabuklarını ve suyunu da ekleyin. Son olarak vanillin ve tarçını ekleyerek püre muhallebi kıvamı alıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra bir kez daha blendırdan geçirin. Orta boy dikdörtgen ya da kare bir borcamı hafifçe ıslatın. Bir kat bisküviyi kabınızın tabanına komple dizin. Üzerine bisküvi yüksekliğinde havuç muhallebisi dökün, ardından tekrar bisküvi ve tekrar havuç. (Kabın büyüklüğüne göre 4-5 kat çıkabilirsiniz.) Son katın üzerini muhallebi ile kaplayın. Pastanız oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. (en az 4-5 saat dinlendirin.) Soğuyan pastanın üzerine soğuk süt ile çırpılmış krem şantiyi yayın. Üzerine toz fıstık serpin ve dilimleyerek servis yapın.