Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

HAVUÇLU LAHANA TURŞUSU

Malzemeler

1 büyük beyaz lahananın çeyreği
2 adet havuç
1 litre içme suyu
2,5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 adet limon tuzu
Bir avuç nohut
Yarım su bardağı ya da 1 çay bardağı üzüm sirkesi
3-4 diş sarımsak

Yapılışı

Lahanaları iyice yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Havuçları HOTPOINT mutfak robotu ile iri rendeleyin. (İsteğe göre kıyılmış lahana ve havuçları geniş bir kapta karıştırın.) Turşu kuracağınız kavanozun dibine kavanozun büyüklüğüne göre bir miktar nohut atın, 1-2 diş sarımsak ilave edin. 1 litre kaynatılıp soğutulmuş suya 1 çay bardağı üzüm sirkesi, 2,5 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 parça limon tuzunu atıp karıştırarak eritin. Lahana-havuç karışımını tabanına nohut attığınız kavanoza doldurun ve turşu suyu karışımından kavanoz dolana kadar ilave edin. Suyun her yere işlemesine dikkat edin. Tamamını doldurup yeni kapaklarla kavanozlarınızın ağzını sıkıca kapatın. Lahananız ve kavanozlarınızın durumuna göre turşu suyunu aynı oranda arttırabilirsiniz. Turşunuz 1 hafta 10 gün içerisinde yenilecek kıvama gelecektir.