Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

HAVUÇLU PANKEK

Malzemeler

3 adet yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı havuç rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı süt
1 paket vanilya

Kreması için
200 gr labne
100 gr pudra şekeri

Süslemesi için:
Şeker hamurundan havuçlar


Yapılışı

Yumurtaları toz şeker ile kar gibi oluncaya kadar çırpın. Eritip soğuttuğunuz margarini  ve oda sıcaklığındaki sütü ekleyerek l dakika kadar çırpın. Un, tarçın, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyin ve yumurtalı karışıma ekleyerek önce düşük sonra da yüksek devirde karıştırın. Son olarak rendelediğiniz havucu ekleyin karıştırın. Tüm kek hamurunu muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış  180 derece fırında kabarıp üzeri kızarındaya kadar (yaklaşık 25 dk) pişirin. Kekler soğurken pudra şekeri ve soğuk labneyi katı bir kıvam alıncaya kadar yüksek devirde çırpın.
Keklerin üzerine kremayı istediğiniz şekilde sıkın ve üzerine biber adet şeker hamurundan havuç koyarak servis yapın.