Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

KABAKLI AÇIK BÖREK

Malzemeler

2 adet yufka

Sosu için:
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta

İç harcı için:

3 adet kabak (480 gr)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gr beyaz peynir
1 adet taze soğan
1 tutam dereotu
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber

Yapılışı

Kabakları yıkayın saplarını ve uçlarını kesip boyuna iki parçaya bölün. Hotpoint mutfak robotunun rende aparatını takın ve kabakların hepsini rendeleyin.
İç harcı için zeytinyağını tavaya alın, üzerine kabakları ekleyerek suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin ve ocaktan alın.
Suyunu çeken kabaklara rendelediğiniz beyaz peyniri, ince ince doğradığınız soğan ve dereotunu ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın.
Sos malzemelerinin hepsini küçük bir kasede çırpın. Orta boy bir borcamı ya da fırın kabını yağlayın. İlk yufkayı kenarları taşacak şekilde fırın kabına serin ve fırça yardımla kap içinde kalan kısmı soslayın.
Yufkayı elinizle iri parçalara ayırın, her parçayı ilk yufkanın üzerine dışarı taşmayacak şekilde soslayarak döşeyin.
Soğuyan kabak harcına yumurtayı ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı tepsiye yayın.
Dışarda bıraktığınız yufka kenarlarını soslayın ve içe doğru kenar oluşturacak şekilde katlayın.
Yufkadan kenarlara kalan sosu sürün, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 27-29 dakika kadar pişirin. Ilınınca dilimleyerek servis yapın.