Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

KONSERVE MENEMENLIK

Malzemeler

10 kg domates
2 kg köy biberi
250 gr acı yeşil biber (isteğe göre)
8 diş sarımsak
tuz
zeytinyağı
karabiber

Temiz kavanozlar ve yeni kapaklar

Yapılışı

Domatesleri yıkayın ve tepelerine artı şeklinde bir çizik atıp önce kaynar suda 10-15 saniye sonrasında da hazırladığınız buzlu suda 15-20 saniye tutarak şoklayın. Tüm domateslere aynı işlemi yaptıktan sonra pratik bir şekilde artı şeklindeki kabukları tutarak soyun Biberleri yıkadıktan sonar saplarını ayırın boyuna iki parçaya bölerek çekirdeklerini çıkarın. HOTPOINT Multifonksiyonel El Blenderinin büyük doğrayıcısı istediğiniz büyüklükte doğrayın. Sarımsakları HOTPOINT Multifonksiyonel El Blenderinin küçük haznesinde irice doğrayın doğrayın. Genişçe bir tencereye 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin hafifçe kızınca biberleri içine atın. Biberler pembeleşince sarımsakları ilave edin. Kabuklarından soyduğunuz domatesleri yine blender yardımıyla kabaca doğrayın. (Rende gibi olmayacak ama çok iri de olmamalı.) Biberler hafif diriliğini kaybettiğinde domatesleri ekleyin. Suyunu tamamen değil ama bir miktar çekmeye başladığında tuzunu ilave edin. Memenenliğiniz istediğiniz kıvama geldiğinde ellerinizi tekrar yıkayın. Ocağı kapatmadan bir kepçe ya da cezve yardımıyla kaynamakta olan menemenliği halen sıcak olan kavanozlara doldurmaya başlayın. Kapağı sıkıca kapatın ve kavanozu ters çevirin. Tüm kavanozlar dolduğu zaman menemenliklerinizi ters bir şekilde hareket ettirmeden bir gece bekletin. Herhangi bir sızma yapmayan kavanozları güneş almayan serin bir yerde muhafaza edin. Açılan konservelerinizi buzdolabında saklayın.