Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

MUZLU PRATİK CHEESECAKE

Malzemeler

2 adet orta boy muz
2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi (taze olması iyi olur)
2 yemek kaşığı süt
200 gr labne
1 damla vanilya aroması
2-3 tatlı kaşığı pudra şekeri

Tabanı için:
Yarım paket petibör bisküvi (hepsini eklemenize gerek yok)
2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:
Kakaolu kremşanti (yarım paket, 1 çay bardağı soğuk sütle çırpılmış)
Bisküvi kırıntısı (tabandan artanları kullanın)
Muz dilimleri
 

Yapılışı

Bisküvilerin yarısından fazlasını Hotpoint Multifonksiyonel El Blender'ın büyük haznesine alın. İçine erittiğiniz tereyağını da ilave ederek yüksek devirde çekin. Hazırladığınız tabanı kuplara paylaştırın ve biraz bastırarak sıkılaşmasını sağlayın.

Muzları soyun ve Hotpoint Mutfak Robotunun küçük haznesine alın, labne, pudra şekeri, 2 yemek kaşığı süt, vanilya aroması ve hindistan cevizi rendesini birlikte kıvam alıncaya kadar çekin.

Hazırladığınız muzlu kremayı bir krema sıkma torbasına doldurun ve bisküvi taban koyduğunuz kuplara paylaştırın. Üzerine soğutulmış süt ile çırptığınız şantiyi sıkın, muz, hindistan cevizi ve bisküvi kırıntılarıyla süsleyerek servis yapın.