Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

NANELI BEZELYE ÇORBASI

Malzemeler

2 su bardağı taze bezelye
Yarım bağ taze nane
1 adet küçük boy soğan
1 diş sarımsak
1 litre tavuk suyu ya da et suyu
1 yemek kaşığı sıvıyağ+1 yemek kaşığı tereyağı
yoğun kıvam isteyenler için isteğe göre (1 küçük patates)
tuz
karabiber
 

Yapılışı

Soğan ve sarımsağı robotta çekin. Bezelyeleri yıkayıp süzülmeye bırakın. Sıvıyağ ve tereyağı ile birlikte ocağa alın, üzerine soğanı ve sarımsağı ilave edin. Biraz tuz ekleyerek soteleyin. Bezelyeleri ilave edip rengi hafifçe sarıya dönünceye kadar kavurun. (Patates kullanacaksanız bezelyelerle birlikte ekleyin). Et suyunu ilave edip bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Naneleri robotta çekin ve bezelyelere ilave edin. Çorbayı blenderdan geçirin 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Krema ile servis yapın.