Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

PATLICAN KEBABI

Malzemeler

1 kilo orta boy patlıcan
300 gr dana kaburga kısmından yağlı parça et ya da yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı galeta unu ya da 2 dilim bayat ekmek içi
tuz, değirmen karabiber, kimyon, yeni bahar
½ demet maydanoz
4-5 adet köy biberi
2 adet iri domates
2 diş sarımsak
Patlıcanları kızartmak için yağ

Sosu için:

1 tatlı kaşığı salça + 1 su bardağı su
1 diş sarımsak
tu
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

1. Rendelediğiniz soğanı, ezdiğiniz sarımsağı, kıyma ve galeta ununu yoğurma kabına alın. Tuz ve baharatları da ekleyerek kıymayı iyice yoğurun ve üzerini bir streç film ile kapatarak buzdolabına alın. (en az 1 saat kadar dinlendirin)
2. Patlıcanların saplarını bir bıçak yardımıyla kısaltın ve alacalı soyun.
3. Soyduğunuz patlıcanların acısının çıkması için tuzlu suda beklettikten sonra yıkayıp iyice kurulayın.
4. Kuruladığınız patlıcanları üst kısmından başlayarak ucuna kadar yaklaşık 1,5 cm aralıklarla kesikler atın. (bu noktada dikkat etmeniz gereken patlıcanları çok derin kesmemek, kesinlerin patlıcanın yarısını biraz geçmesi yeterli)
5. Dilimlediğiniz patlıcanları kızgın yağda hafifçe renk alana dek kızartın (Pişmeyecek, sadece biraz renk alıp lezzetlenecek.) ve kağıt havlu üzerinde beklemeye alın.
6. İnce kıyılmış maydanozu da ekledikten sonra yoğurduğunuz kıymayı buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
7. Harcınız da dinlendikten sonra fırını 200 dereceye ısıtın. Harcınızdan gelişigüzel patlıcanların arasına dolacak büyüklükte köfteler hazırlayın.
8. Köftelerin çok muntazam olmasına gerek yok. Patlıcanın formunu alacaklar. Hazırladığınız köfteleri patlıcanların arasına dizin. Parmak kalınlığında halka doğradığınız domatesleri fırın kabının tabanına döşeyin.
9. Üzerine akordion gibi açılmış olan patlıcanları koparmamaya dikkat ederek dizin. Aralara yer yer köy biberlerini ve kalan domatesleri serpiştirin.
10. Sosu için 1 kaşık salçayı 1 su bardağı su ile açın içine hafif tuz atıp kalan sarımsağı rendeleyip patlıcanların üzerine dökün. Son olarak tereyağını ufak parçalar halinde tepsinin üzerine atın ve folyoyla kapatın.
11. 20 dakika üzeri kapalı 10-15 dakika da üzeri açık şekilde patlıcanları kızartın. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.