Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

PERDE PILAVI

Malzemeler

2 adet kalçalı tavuk but
1 adet defne yaprağı
4-5 tane top karabiber
2 su bardağı baldo pirinç
1 türk kahvesi fincanı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
200 gr kabukları soyulmuş badem
150 gr tereyağı
tuz, karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
½ çay kaşığı toz karanfil
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı toz tarçın
2,5 su bardağı sıcak tavuk suyu

Yapılışı

Butları yıkadıktan sonra defne yaprağı, tane karabiberler, bütün soğanla birlikte bol suda tuz da ekleyerek, kemiklerinden ayrılıncaya dek haşlayın.
Haşlandıktan sonra derilerini katmadan etini lif lif küçük parçalara ayırın.
Pirinçleri bol suda nişastası gidip iyice berrak bir su olana dek iyice yıkayın ve suyun içinde beklemeye bırakın. Kuş üzümlerini de bir kase içinde sıcak suya bırakın. Bir tavada yarım kaşık tereyağı ile sırasıyla dolmalık fıstıkları ve bademlerin yarısı kavurun. Fıstık ve badem pembeleşince kenara alın. Pilav tenceresine iki yemek kaşığı tereyağı ekleyip eritin. Suda bekleyen pirinçleri iyice süzdükten sonra tencereye ilave edin. Karıştırarak 4-5 dakika kavurun, tuzunu ve sıcak tavuk suyunu ekleyip pilavı orta ayarda pişirip ocaktan alın. Kavrulmuş malzemeyi, süzdüğünüz üzümleri ve tüm baharatları ekleyip karıştırın, tadını kontrol edin(gerekirse tuz ve karabiber ekleyin) ve demlenmeye bırakın. Hamuru için Hotpoint  Mutfak Makinesinin yoğurma aparatıyla yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan esnek bir hamur elde edin. Kullanacağınız kek kalıbını (güveç veya döküm tencere de kullanabilirsiniz.) tereyağıyla iyice yağlayın. Kabukları soyulmuş bademleri tencerenin içine sıvadığınız yağın üstüne güzel bir şekil vererek yapıştırın. Hamurunuzu oklava veya merdane yardımıyla kalın olmayacak şekilde açın. Açtığınız hamuru tencereye bademleri bozmadan yerleştirin. (Hamur kalıbın kenarlarından dışarı sarkmalı.) Son olarak haşlanmış tavuğu da pilava ekleyip karıştırın. Pilavı kek kalıbına boşaltıp hafifçe bastırarak düzleyin. Kenarlardan sarkan hamuru pilavın üzerine çevirerek kapak gibi sıkıca kapatın. Üzerine biraz daha terayağı sürün. Fırını 180 dereceye ayarlayın, hamurun üzeri iyice kızarıncaya dek, en az 30-35 dakika pişirin. Büyük bir servis tabağına ya da bakır bir tepsiye pilavı ters çevirerek çıkarın. Bıçak yardımıyla dilimleyerek servis yapın.