Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

PIZZA MANITA (KALP PIZZA)

Malzemeler

Hamuru için:
500 gr pizza unu
1 tatlı kaşığı instant maya (5 gr)
30 ml zeytinyağı
200-230 ml su (ılık)
70 ml süt
5 gr tuz
5 gr toz şeker

Sosu için:
6 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
tuz
Karabiber

Üzeri için:
Kırmızı dolmalık biber
Sucuk
Çekirdeksiz yeşil zeytin
Kaşar peyniri rendesi
Kekik
Kırmızı Pul Biber

Yapılışı

Tüm sıvı malzemeyi Hotpoint Mutfak Makinasına alın. Üzerine şeker ve tuzu ilave ederek şeker eriyinceye kadar karıştırın. Mikserin haznesine pizza ununu ve mayayı ilave ederek kelebek ucu takın ve hazneye yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar önce düşük sonra orta devirde karıştırın. Hazırladığınız hamuru hafifçe uladığınız tezgaha alıp yoğurun ve top haline getirerek üzerine nemli bir bez örtün. 30-40 dk kadar mayalandırdığınız ve 2 katına çıkan hamuru 4 eşit parçaya bölün. Hazırladığınız bezeleri hafifçe yoğurup top haline getirin ve 20 dakika daha mayalandırmaya bırakın. Mayalanan bezeleri unladığınız tezgahta 26 cm büyüklüğünde açın. Blenderdan birlikte geçirdiğiniz domates ve sarımsağı bir miktar tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın ve açığınız pizza hamurlarının üzerine paylaştırarak yayın. Üstü için hazırladığınız malzemeleri serpiştirin. 220 derece önceden ısıtılmış fırında 12-14 dakika arası pişirerek servis yapın.