Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.
 
 

Hotpoint Izgara ve Tost Makinesi'yle
mutfakta yarabilceğiniz şeyleri öğrenince yaratıcılıgınıza siz bile inanamayacaksınız.

  • 4 Tost kapasitesi
  • Pişirme Süresi Ve Isıs Ayar düğmeleri
  • Mükemmel Izgara Performası ile Kaliteli ve Sağlıklı Yiyecekler
  • 180'ye Kadar Açılabilen Izgara Konumu Çıkarılabilir, Çift Yönlü Plakalar
  • Yağ ve Su Toplama Kapları Sayeyinde Evde Kokusuz ve Dumansız Izgara Keyfi
  • Bulaşık Makinesinde Yıkanabilme Özelliği
KAŞARLI
PATATES
TOST EKMEĞİNDE
YUMURTA
PATLICANLI
GÖZLEME
TEL PEYNİRLİ
LAVAŞ TOST
Hotpoint Tost Makinesinde Patates
Malzemeler
  • 3 adet orta boy patates
  • Yarım bardağı taze kaşar peyniri rendesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat rendesi
  • İsteğe göre 1 tatlı kaşığı susam
Yapılışı
1. Patatesleri soyun, yıkayın ve rendeleyin.
2. İçine taze kaşar rendesini, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
3. Yağlı kağıttan tost makinasının içini kaplayacak büyüklükte büyük bir parça kesin ve Hotpoint Tost Makinesinin içine yerleştirin.
4. Yağlı kağıdın içine patates harcını eşit miktarda yayın ve bir spatula yardımıyla düzeltin.
5. Tost makinesinin kapağını kapatın, 10-15 dakika patatesleri pişirin.
6. Pişen patatesleri yağlı kağıtla ile birlikte tost makinasından alın ve 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Hotpoint Tost Ekmeğinde Tereyağlı Yumurta
Malzemeler
  • 2 dilim tost ekmeği (kişi sayısına
    göre arttırabilirsiniz)
  • 2 adet yumurta (her dilim için bir yumurta)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze kekik
Yapılışı
1. Tost ekmeklerini kesme tahtasının üzerine alın ve uygun genişlikte bir bardak
ya da kurabiye kalıbı kullanarak ortasına bir delik açın.
2. Hotpoint Tost Makinesine 1 yemek kaşığı kadar tereyağı koyun, yağ kızınca ekmeği
üzerine bastırın ve ortasındaki deliğe 1 adet yumurta kırın.
3. Yumurtanın beyazı ve sarısı akmayacak kadar katılaşınca ekmeği çevirin ve
diğer yüzünüde iyice kızartın.
4. Pişen ekmekleri servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.
Izgarada Patlıcanlı Gözleme
Malzemeler
  • 2 adet taze yufka
  • 1 yumurtanın akı
  • Tereyağı
İç harcı için:
  • Yarım su bardağı rendelenmiş
    kaşar peyniri
  • 3 adet közlenmiş patlıcan
Yapılışı
1. Yufka tezgaha serin, yufkanın ortasına közlenmiş patlıcandan bir miktar yayın.
2. Üzerine kaşar peyniri rendesinden serpin, tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
3. Önce sağ ve sol kısımları ortada buluşacak şekilde katlatın, size bakan kenarlara ince bir şerit halinde yumurta akını sürün.
4. Daha sonrada yufkanın üst ve alt kısmını katlayarak bir kare oluşturun.
5. Tost makinesinin iç yüzeyini hafifçe yağlayın, hazırladığınız gözlemeyi önlü arkalı pişirin.
Izgarada Tel Peynirli Lavaş Tost
Malzemeler
  • 2 adet küçük boy lavaş
  • 50 gr tel peynir
  • 2-3 adet çeri domates
  • 2-3 yaprak taze fesleğen
  • Daha ya da tavuk jambon
  • 1 tatlı kaşığı kahvaltılık sos (acuka)
  • Tuz
  • Değirmen karabiber
Yapılışı
1. Domatesleri dilimleyin. Fesleğenleri yıkayıp kurutun ve yapraklarını ayırın.
2. Tel peynirini elinizle irili ufaklı parçalara ayırın.
3. İlk lavaşın üzerine tüm malzemeyi serpiştirin. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber serperek lezzetlendirin.
4. Diğer lavaşın iç kısmına kahvaltılık sosu sürün ve diğer lavaşın üzerine kapatın.
Önceden ısıttığınız Hotpoint Tost Makinesinde peynir eriyinceye kadar pişirin.
5. Dilimleyerek sıcak ya da ılık servis yapın.

Mutfak Sırları'nın ünlü blogger'ı Nilay Tulum'un Hotpoint için hazırladığı tüm tarifleri öğrenmek için.

Tıklayın!