Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

SEBZELI TAVUK SARMA

Malzemeler

2 adet tavuk göğsü
iç malzemeleri:
1 soğanın yarısı
300 gr mantar
1 adet kırmızıbiber
1 adet sarı ya da yeşil biber
250 gr ıspanak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 

Yapılışı

Tavukları kasapta açtırın ve hafifçe dövdürün. Soğanı robottan geçirin. Biberleri julyen doğrayın, mantarları ince ince kıyın. Ispanakları  iyice yıkayın ve kuruttuktan sonra iri ir doğrayın. Soğanı tencereye alın, yağ ve tuz ekleyerek hafifçe pembeleşinceye kadar soteleyin. Üzerine biber ve mantarı ekleyerek 1 dakika kadar soteleyin. Son olarak ıspanakları ekleyin 2 dakika daha soteleyerek ocaktan alın. Tavukları kesme tahtasına yan yana yayın. Ortasına hazırladığınız iç harçtan koyarak rulo yapın ve açılmaması için kürdan ile tutturun. 185 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya (yaklaşık 25 dk) kadar pişirin.