Websitemiz, size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için çerezler (tanımlama bilgisi) kullanmaktadır. Websitemizi kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

YOĞUN ÇIKOLATALI KURABIYE

Malzemeler

225 gram bitter çikolata, kabaca doğranmış
4 yemek kaşığı tereyağı
2/3 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 adet büyük boy yumurta
3/4 su bardağı esmer şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
200 gram bitter çikolata parçalar
 


Yapılışı

Fırını 180 derecede ısıtın. 225 gr çikolata ve tereyağını ben marie de eritip, karışmalarını sağlayın. Diğer bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Hotpoint Mutfak Makinesi'nde yumurta, kahverengi şeker ve vanilyayı şeker eriyinceye kadar yüksek devirde çırpın. Makinenin hızını düşürüp erimiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Unu ekleyip karıştırmayı sürdürün.  Son olarak çikolata parçalarını karışıma ekleyin. Kek karışımı kıvamındaki hamuru yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yemek kaşığı yardımıyla alın. (Kurabiyeler yayılıp kabarıyor bu nedenle 5-7 cm kadar aralık bırakmanız gerekli yoksa hepsi birbirine yapışır). Önceden 14-15 dakika fırınladığınız kurabiyeleri fırından çıkarın. 10 dakika tepside dinlenen kurabiyeleri, tel kafes üzerine aktarıp, soğumalarını bekleyin. Tamamen soğuduktan sonar kağıttan ayırın ve servis yapın.